JANINA KRONLUND


TISDAG.
vasas förmodligen tröttaste tjej här hej! känns som om jag varit så sjukt produktiv idag. har cyklat runt halva stan, började morgonen med att ta ett vaccin som ska förnyas vart tionde år (kan eventuellt hända att skolhälsovårdaren på yrkeshögskolan försökte kontakta mig två år utan att jag svarade). sjuksköterskan kollade att jag borde ta part 3 av egyptenvaccinet (kändes som en bra idé att åka iväg med 2/3 vaccin än inget, vi vaknade lite sent där) men självklart så måste en läkare skriva ut recept på det vaccinet.
 
självklart har läkaren inte tid att skriva ut ett recept förrän om en månad, så sköterskan bokade in receptskrivningen i läkarens kalender. det gäller inte bara denna bransch och också många andra, men! herreguuud satsa på mer resurser. förstår att mitt ärende inte är brådskande men det kan inte ta en månad att skriva ut ett recept? tar liksom två minuter att göra det. bra att jag inte har bråttom. stackars läkare som har fullproppat schema en månad framåt.
 
 
sedan jobbade jag hela dagen, lunchade på kaffehuset august tillsammans med jaana. finns nog inget bättre än lunch. direkt efter jobbet träffade jag mami och vi traskade till wasa vertical för att prova på vinyasa flow yoga. det var första gången vi provade på detta och i alla fall jag älskade det. kommer absolut att gå igen. tretton tummar upp, så bra var det.
 
 
jag är redo att tacka för mig, stänga ögonen och bara falla ner i en riktigt djup dvala.
Princeton.
 
en kväll åkte vi till princeton. vi gick omkring på universitetsområdet och tittade på fina hus, vartefter vi letade fram en skaldjursrestaurang som hade fått riktigt bra betyg på tripadvisor. det var en halvtimmes kö, så vi skrev in namnen på väntelistan och gick till en gelateria för att vänta. gelato och någon slags kaffe var inte helt fel :)
 
 
tobias beställde in en crab chowder & en fiskfilé, jag valde chililimemarinerade räkor & skaldjursrisotto. haha det bästa var när tobias försökte beställa ett glas vin. oh no, this place is bring-your-own-booze. döm förvåningen vi upplevde, två medborgare av sääntö-suomi (finland med alla dess regler med andra ord - tidigare i sommar var det en artikel om att servitörer måste leverera alkoholen till kunden om det råkar vara en trottoar mellan restaurangen och terrassen).
 
så, det var bara att springa till närmaste liqourstore för att köpa en flaska vin. allt från de butikerna är så löjligt billigt om man jämför med finlands priser. själv hade jag knappt kunnat jämföra priser, men tobias är ju bartender och vet lite mer, så att säga.