Janina Kronlund


Årsresumé 2020
Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut? Distansade många dagar i sträck. Var med om coronapandemin och allt det innebär, that's a first för oss alla. 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, t.ex. Eveliina och Anniina.
 
Dog någon som stod dig nära? Nej.


Nio ställen jag besökt: Den här frågan passar verkligen inte 2020, året då man mestadels var hemma. Fick just och just ihop nio stycken, så spännande har livet varit.

  • Hemhemmet i Vasa
  • Villan i Korsholm
  • Chris stuga i Ekenäs skärgård
  • Borgå ett sommarveckoslut
  • Salo för ett restaurangbesök
  • Helsingfors på bröllop
  • Åbo innan vi skulle åka båt
  • Bennes stuga i Ingå skärgård
  • Tallinn med kollegorna i januari

En mobilanteckning: Plocka ärterna från äpplet 
 
Är det något du saknar år 2020 som du vill ha år 2021? Att livet skulle återgå till det normala: att man skulle få resa, att man inte behöver vara rädd för att smitta någon eller bli smittad, att man fick krama sina vänner, att man inte behöver ha mask på sig när man går in i en butik. 


Vilket datum från år 2020 kommer du alltid att minnas? Tobias födelsedag, skottårsdagen 29.2 som vi firade med fest på Ollis. Alla våra studie/Vasavänner var på plats och vi hade så sjuukt roligt. Två veckor senare började samhället stängas ner, så den här festen blev ett slags statement på det sista roliga man gjorde intet ont anande.
 
Vad var din största framgång 2020? Jag hade egentligen bara ett två års jobbkontrakt på mitt nuvarande jobb, men i början av året blev jag erbjuden fast tjänst och mer ansvar. 


Största misstaget? Allt med corona kan väl bara klassas som ett enda stort misstag? Det tråkigaste som hände var förstås att alla evenemang var tvungna att avbokas, så också en stor 100-års jubileumsfest som jag var med och planerade. 
 
Bästa köpet? Har inte köpt något speciellt. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Semester på villan. 


Nio saker jag ätit: potatisdröm, skaldjursplatå, trattkantarellpizza, sushi, laxsallad, rökt blomkål, musslor, hummer, barbequekött.


Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2020?

  • JVKE - Upside Down
  • Bbno$ - backwards
  • Y2k - Lalala

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Lite ledsnare på grund av alla begränsningar. 
 
Vad önskar du att du gjort mer? Ja det är åtminstone inte promenerat. Traskade så mycket i mars/april att jag drog på mig en överansträngning som inte släppte på nio månader. Låt oss säga att jag kommer vara lite försiktigare i fortsättningen. 
 
Vad önskar du att du gjort mindre? Suttit med nosen i telefonen.


Blev du kär i år? Inget nytt under solen. 
 
Favoritserie? Såg finsk-tyska Ivalo som jag tyckte var alldeles super.
 
Bästa boken du läste i år? Läste alldeles för lite. 


Något du önskade dig och fick? Hummer på min födelsedag, fira jul på villan.
 
Något du önskade dig och inte fick? Brunch på födelsedagsmorgonen.


Vad gjorde du på din födelsedag 2020? Vid tolvslaget sjöng mina vänner åt mig för vi var på Nicos avskedsfest. Dagen efter var det regnigt men jag, Tobias, Emma, Anna, Fridde och Benne åt dinner på Alban. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, ett normalt liv 🤪


Nio saker jag gjort: Utforskat olika vandringsleder, simmat, grillat, åkt båt, skrinnat, varit på bröllop, målat väggar, budgetrenoverat ett kök, målat.


Vad fick dig att må bra? Sommarväder och ledighet. Att lyckas på jobbet. Mina vänner, kollegor och hundarna. 
 
Vem saknade du? Emma & min Nynäsfamilj i Sverige, Annika i Tyskland. 


De bästa nya människorna du träffade? 2020 var nog inte året att träffa nya människor precis. Tror faktiskt att min kollega Peter är den enda nya människan för 2020?
 
Mest stolt över? Att jag satte upp några mål som jag nådde. 
 
Högsta önskan just nu? Att vaccinationerna kommer igång ordentligt och vi snart får börja LEVA. Nu känns det lite som att man är on hold.