JANINA KRONLUND


En oktobervecka.
 
dessa fina paraplyn lyser upp en mörk skogsdunge precis mitt emot stadens tågstation. tycker det är fint att mötas av denna syn när man stiger av tåget. tycker vasa borde satsa på mer sådant här. bilden togs under en kvällspromenad med emma.
 
 
vidare saker jag gjort med emma: suttit på venn och njutit av en bubblig dryck. en torsdagskväll. du vilda liv. förresten vill jag ge en ros åt personalen på venn, de är alltid så himla trevliga att man blir glad själv.
 
vi hade varit på ett evenemang på bocks: ung och trygg i vasa. väldigt intressant men två timmar gick så sjuttons snabbt att evenemanget hade fått förlängas. väldigt lärorikt om t.ex. stadsplanering för att göra områden tryggare (exempel), cybersäkerhet och ungas säkerhet i rewell center och stan överlag. det hela avslutades med en liten psykologilektion.
 
vi satt på venn och spann vidare på ämnena som diskuterats under kvällen. diskuterade de ungas läge i vasa idag och hur det såg ut när vi själva var unga. hade vi någonstans att gå för tio år sedan? har de unga någonstans att gå idag? om man inte är hemma hos någon kompis, var är man då? vet föräldrarna vad deras barn gör om lördagskvällarna?
 
 
wolt har landat gott och väl i vasa och redan nu är blåklädda woltleverantörer en vanlig syn i stan. om du ännu inte gjort din första beställning så kan du använda koden janinakronlund för att få en femma rabatt på din hemleveransbeställning! svinbra ju! :D dessutom är det brett utbud på wolt, älskar att ha möjligheten att beställa hem konstiga saker jag vill prova äta i hemmets lugna vrå. eller bara helt vanliga saker som jag älskar men är för lat för att skaffa ❤  i samarbete med wolt
 
 
jag och tobias ville prova något ställe som var obekant för oss båda två, så vi styrde stegen mot himas. tyvärr var jag inte så jätteimponerad. kan eventuellt ha att göra med att jag för det första inte tycker om hamburgare, så en burgare bör vara överdrivet bra för att jag ska gilla den.
 
biffen är mediumstekt vilket jag inte har något emot, men den var så sjukt saftig att all vätska rann ut i pappret och därifrån rann ut över byxorna. hände oss båda två så det var ju passligt roligt att gå omkring med smutsiga byxor resten av dagen.. vätskan såg också till att brödet (som var jättemjukt redan från början) hann bli geggigt.
 
beställde franskisar med ost och framför mig såg jag cheesefries som man får dem i usa. mina förväntningar motsvarade inte verkligheten. det jag fick var rätt tråkiga franskisar som pryddes av små ostbollar som inte smalt ner under hela tiden de vilade bredvid min burgare. summa summarum, himas klev nog inte upp i min topplista direkt.
 
 
pricken på inlägget: ett av vasas finaste hus.
Mat på Mitsis.
 
mitsis alila är ett hotell som inte erbjuder annat än all inclusive-semestrar så vår vecka där blev till åtta dagar av att äta så mycket vi orkade :D varje dag serverades frukost-, lunch-, middags- och nattbuffé (lunchbuffé ovanför på bilden till vänster). en crêperia med både saltiga & söta crêpes var öppen från morgon till kväll, perfekt som snacks eller frulle. det går omöjligtvis att äta frukostbuffé varje dag. 
 
 
förutom bufféerna så finns det en massa olika restauranger på hotellet: grekisk, italiensk, asiatisk & sushi, mexikansk, grekisk meze & skaldjur, pita, hamburgar och crêperie. vi provade de flesta och jag har ingenting dåligt att säga om dem. eller ja, kanske. den mexikanska restaurangen serverade en sangria som hade för många alkoholprocent för min smak :D
 
här ovan är två bilder från den italienska restaurangen som vi besökte två gånger under veckan. kunde inte sluta sprudla av glädje när jag fick en så fantastisk skaldjurspasta. 12/10 would recommend.
 
 
det fanns flera vanliga barer, men också en champagnebar (ovan till höger), vinbar, nattbar och beachbar. till vår (?) glädje så serverades normala drycker i barerna, vi hade varit förberedda på att sortimentet kunde bestå av endast lokala sorter. men så var icke fallet!
 
beachbaren besökte vi varje dag :D på stranden fanns också en stenugn där en kille bakade pizza efter pizza. perfekt snack att hämta en slajs då och då. om man orkade kunde man önska hurudan pizza som skulle göras, men lättast var det att bara sno åt sig en färdig slajs. i beachbaren fanns också glass i stora lass haha. perfekt för barn (fanns en helt egen avdelning med en stor barnpool och rutschkana så man såg knappt av några kids) ifall någon blir taggad på att åka hit med sin familj. passar både vuxna och familjer.
 
 
min favorit ❤
 
 
vänstra bilden uppe visar ett plock av middagsbuffén, fanns så mycket att välja att man fick springa sju gånger. mycket lokala grekiska rätter som jag ätit tusen gånger innan (jobbade alltså på rhodos för två somrar sedan) så för min del var jag lite besviken på buffén. jag hade väntat mig mer. men det var gott ändå! pluspoäng åt killen som stod och slängde ihop musseldrömmar, stod i kö en god stund för att få några magiska musslor.
 
resten av bilderna summerar väl våra kvällar ganska bra :D kaffe och drinkar efter middagen, härliga servitriser och bartenders och grymma liveshower med soft musik. soft feelis helt enkelt.
 
 
sist men inte minst, hamburgarrestaurangen! blev väl ett besök eller tre :) gudomliga fries och svingoda mozzarellastickor. burgaren var också okej (hehe jag har ätit godare burgare men sedan så är jag också ganska kräsen). det som vi gillade med hamburgarrestaurangen var att man inte behövde boka bord utan att man kunde gå dit precis när man ville.
 
vi trodde ju att det skulle vara smart att äta en hamburgare på eftermiddagen för att stilla den värsta hungern, men det slutade bara med att vi fick skippa restaurangen vi hade bokat till den kvällen för att vi var så mätta :D så kan det gå när man överskattar sin förmåga att orka äta.
Strampen brunch.
 
strampen satsar på vardagslyx och dukar upp till brunch om lördagarna. förra lördagen hade jag och milja brunchdejt och det var vi minsann inte de enda om. först funderade vi på om vi skulle vänta, men sedan gick vi glatt och ställde oss i kön.
 
det fanns allt från bröd & pålägg, skagen och sallader till hälsoshottar, paj, yoghurt, ägg & korv och croissanter. vanliga människor plockar fint på sin tallrik och går några omgångar, men sedan finns det sådana som mig som kör lager-på-lager metoden och fyller tallriken till bristningsgränsen. well. till efterrätt fanns det ostar, morotskaka och brownie. karkkiråttan inom mig jublade av glädje :D
 
men konceptet brunch! är. så. himla. bra. istället för frulle eller lunch så kör man en kombinerad brunchdejt med en viktig person och kickar igång sin dag på ett alldeles utomordentligt sätt.