Janina Kronlund


Påsk 2020
 
I vintras funderade jag mycket på påsken. Fyra dagar ledigt och på fyra dagar hinner man hur långt som helst. Funderade på Alperna. Funderade på Åre och Levi, funderade på Ruka. Slutligen bestämde jag mig för att jag skulle åka upp till villan denna påsk - bara vara, äta go mat, basta och bada balju.
 
Sedan stängdes Nyland av och påskens plan avblåstes. En påsk hemma - och ingenting att göra, tänkte jag i torsdags. Långfredag, långlördag, långsöndag och långmåndag. Nu kan jag gott & väl konstatera att det blev en riktigt bra påsk ändå :)
 
 
Påskgodissaldot är lite skralt, på en vecka har jag ätit ett mignonägg och tre kinderägg. Skönt att för en gångs skull känna att man inte överätit choklad, hehe. Har istället bakat morotssemlor. Dom blev så goda att jag straight outta oven åt tre stycken.

 
Jag, Tobias, Kalle & Cecilia packade ihop väskorna och drog till skogs! Bia gav mig fria händer att köpa grillkorv, men tydligen fick jag underkänt när jag hade köpt länkkorv :D Jag står dock fast vid åsikten att länkkorv är den överlägset bästa grillkorven. All mat smakar förresten bättre när man äter utomhus, så är det bara!
 
 
Bia trollade ihop en ljuvlig middag bestående av abborre, potatis, gräddig sås, broccolini och blomkålini. Blir typ hungrig igen.
 
 
Vi körde ut till Barösund där Benne & Fridde plockade upp oss. Hämtade lunch från Scola och boatade iväg till en underbar villaoas. Där kunde man ha blivit för en vecka eller två. Min sallad hade både abborre, mozzarella och räkor så jag vet inte riktigt om någonting hade kunnat toppa det. Om jag redan blev lite hungrig nyss så är jag absolut hungrig nu.
 
 
Glad påsk alla små påskharar, pusspuss