Janina Kronlund


Recept på vitvinsmusslor i den godaste gräddsåsen.
Ända sedan Kantarellis fanns och bjöd på sina underbara musslor, har jag letat efter ett ställe med lika goda musslor. Det är hela upplevelsen jag varit ute efter all denna tid - och jag har inte hittat den någonstans. Jag har försökt skapa den själv utan framgång. Alla restauranger serverar musslor i en marinara, i öl eller i blaskigt vitt vin, och det är inte det jag letar efter. Allt jag ville ha var den där gräddigt underbara upplevelsen som jag bara fått på Kantarellis.
 
MEN NU GOTT FOLK, nu har jag äntligen lyckats! Och det blev så sjuttons gott att jag bara måste dela med mig av receptet, för ni måååste prova det här. Det är livets musslor. De godaste vitvinskokade musslorna i den godaste gräddsåsen. Moules frites, släng er i väggen, det är batong man ska ha! Det är batong man ska doppa i såsen. Man ska typ vilja dricka såsen :D:D Okej vi kör!
 
Detta är alltså världens godaste musslor.
 
 
1. Skaffa dina favoritmusslor. Jag föredrar att köpa levande musslor från fiskdisken eller inpackade från kyldisken. Frysta går säkert också bra, har dessvärre inte köpt frysta själv.
 
2. Stek chili, vitlök, gul lök och vårlök i äkta smör på låg värme.
 
3. Tvätta & borsta musslorna. Kasta bort de som är söndriga eller öppnade. Medan du tvättar och grejar, får lökarna steka sig själva.

 
4. Add some grädde (jag hade i hela burken) plus en liten knippe dill (om du vill).
 
5. Det är onödigt att spara på saltet. Låt puttra på låååg värme!

6. Koka upp vinet i en annan kastrull. Jag hade i en halv flaska Moselland Ars Vitis Riesling som är sött, gott och lågprocentit. Rekommenderar att ta antingen detta eller ditt älsklingsvin, det sätter ju smaken.
 
 
7. När vinet kokar, kasta i musslorna och låt det stormkoka under lock i 5 minuter.
 
8. Skär upp en färsk och goo batong.
 
 
9. Häll lök-gräddblandningen i kastrullen där du har vin och musslor.
 
10. Klaaart att avnjuta! Här kan man ju hälla upp den andra halvan av vinflaskan om man har den kvar :D Men alltså, Tobias är inte alldeles förtjust i musslor och han åt glatt upp allting samt tyckte att det var gott. 
 
Lova mig att du provar! Blev det bra?