JANINA KRONLUND


Favoritlåt.
 
alan walker ft noah cyrus - all falls down ♥
10 saker jag inte förstår.
nu ska jag ta och fortsätta på danielas inlägg om människotyper hon inte förstår sig på (till inlägget). passar perfekt eftersom jag också har en massa anteckningslappar på telefonen så att jag kommer ihåg vad jag någonsin funderat lite extra på :D håller med om allt som hon redan radade upp, såå här kommer min lista på grejer jag helt enkelt inte förstår.
 
 1. föräldrar som efterlyser lägenhet åt sitt barn i offentliga facebook-grupper. alltså vad är grejen med detta?! jag förstår självklart att en person som flyttar hemifrån för första gången kanske vill ha föräldrarnas stöd till en viss mån, men snälla föräldrar - sluta curla ditt vuxna barn!! (har dock full förståelse ifall människan som behöver lägenhet av en orsak eller annan inte klarar av att söka själv)

 2. folk som säger a men inte b. typ lägger upp en facebookstatus eller snapstory om att hen är på sjukhuset igen. man vill ju veta varför, men jag kommer inte att fråga. om någon vill att jag ska veta så antar jag att hen berättar det åt mig. förstår inte grejen med att försöka skapa nyfikenhet.

 3. folk som använder uttrycket att "ta oskulden av någonting", jag hatar det. typ när någon ska ta den första klunken av en limsaflaska. hujj, det här uttrycket är så sjukt motbjudande.

 4. clickbaits. ingen skillnad om det handlar om nyheter eller om det är en blogg som skapar dessa skandalrubriker bara för att det ska vara något nedtonat och out-of-context i texten. klickar mig aldrig in på uppenbara clickbaits i ren och skär protest.

 5. folk som befaller. i mitt partyjobb råkar man på människotyper av alla dess slag och varje kväll finns det någon som försöker befalla mig att göra någonting :D personen önskar en låt och försöker tvinga mig att spela den till nästa? haha kommer inte skeeeee (om jag vill spela den så kommer den där jag tycker att den passar in). eller sådana som skriver någon ful befallning på pappret, kastar sura blickar eller tjatar en timme i sträck. ge mig en orsak att spela din låt när du inte kan uppföra dig :D det är tusen gånger större chans att jag spelar just din låt snabbare om du är schysst och härlig mot mig.

 6. människor som tror att man ska kunna läsa deras tankar. bara lämnar det här, uppmanar er alla att vara klara och tydliga i vad ni vill.

 7. de som envisas med att särskriva. finns bara ett ord som är okej att särskriva och det är vinäger ;) men alltså. hur svååårt kan det va? på svenska är det mesta ihopskrivet om det låter som att det ska vara det, på finska är typ allting ihopskrivet (med bindesträck ifall det blir samma vokal efter varandra) och på engelska är så gott som allting skrivet isär. dessa är bra regler ifall man är osäker - undantag finns självklart. tusentals. men ja, svider i ögonen när folk särskriver. här kan ni titta på två meningar:

  - brun hårig sjuk sköterska = en sköterska som är brun, hårig och sjuk
  - brunhårig sjuksköterska = en sjuksköterska med brunt hår

 8. människor med telefonljudet på högsta volym. ser jag inte din skärm så vill jag inte höra ljudet heller. här kategoriserar vi också människor som lyssnar på musik på offentliga platser, mest tåg, buss eller flyg. har jag inte den andra hörluren i mitt öra så vill jag inte veta vad du lyssnar på. take it from someone som jobbat i stökig nattklubbsmiljö snart fem år: du behöver inte förstöra dina öron med att lyssna på musik så där sjuttons hårt.

 9. de som spelar spel på telefonen och bara måste ha på något störande bakgrundsmusiksrabambula. på riktigt. varför. jag vill inte höra candy crush, farm ville, pokemon go, ingenting (hehe hur obvious att jag aldrig spelar något när spelexemplen antagligen är outdated redan). vill njuta av min tystnad :D speciellt om jag inte ser ditt game.

 10. sist men inte minst, mitt finlandssvenska problem; när människor inte är tydliga med vilket språk de vill ha betjäning på. om du uppenbart är svenskspråkig så blir det en pina för mig att betjäna dig på finska. alla svenskspråkiga out there: börja alltid på svenska! kundservicepersonen meddelar nog om hen kan svenska eller inte. det blir så töntigt när två uppenbart svenskspråkiga personer låtsas kommunicera på skogsfinska (i syfte att lära sig språk bättre är detta dock alldeles godtagbart).

  så här lätt är det, vill du ha betjäning
  - på finska: säg moi
  - på svenska: säg hejsan.
 
hejsvejs!
Vardag.
den tredje januariveckan kickar igång och denna vecka har jag tagit itu med mitt mål att spendera mer tid med nosen i en bok. det är så skoj att läsa när man inte studerar :) tycker jag har det så sjukt mysigt med nyligen bytta jordgubbslakan och en bok av min favoritförfattare. älskar såna här lite omöjliga kärlekshistorier. vi vet ju alla hur en nicholas sparks story går till och ändå lyckas han skriva så fängslande.
 
 
jag är supertaggad inför hela den här veckan och efter en halvdepp höst har jag till och med en massa livsglädje på morgonen när jag stiger upp (i kontrast till att jag oftast vill bli kvar i sängen). för det första tackar jag min ljuslampa, vete vad man skulle göra utan den. varje morgons räddning. för det andra är det skoj på jobbet med angelina.
 
veckans stora mission är att göra mig av med en förkylning som försöker komma smygande. har verkligen inte tid för förkylningar eller annat skräp :) bara måndag men jag längtar redan efter fredag. hursomhelst, den här veckan kommer bli kickass. over & out, puss på nosen