Janina Kronlund


Julaftonsglitter.
 
Sara hade bakat jullimpa! ❤
 
 
Vi tänkte att vi kanske inte skulle ha en gran i år. Jag tittade skeptiskt på mamma och pappa. What? Såklart vi ska ha en gran, det är ju den som tillför allt julglitter till livet. Så jag anlände till Vasa med tåg klockan 00.02 på julaftonsmorgonen och kastade mig i säng. På morgonen hämtade jag och pappa en gran :D Valde precis samma gran som jag hade hemma, men några storlekar större.
 
 
Efter morgonbastu hemma så var det dags för mummis traditionella julgröt. Missade tyvärr hälften av släkten som varit på gröt redan tidigare, men hörde att mandeln redan blivit funnen.
 
 
En av tre katter mummi vaktade :D    
 
 
Jag pyntade granen och ställde fram paketen.
 
 
I år firades julafton med mamma, pappa, min bror, mummi och morbror. Tyvärr fick vi ingen snö på julafton, även om vi hoppades så.
 
 
Julhummern, det absolut bästa på julbordet. Är inte alldeles förtjust i själva skinkan och lådor, men äter gärna allt som serveras på fiskbordet. Potatis och sås går också bra. Hummer och kräftstjärtar slinker ner lättast.
 


Bästa mummi!
 
 
Jag klädde ut mig till tomte för hundarnas skull, men klädde av mig tomtekläderna rätt snabbt, det blev ju alldeles fruktansvärt varmt med skägg och grejer :D Delade ut julklapparna och var jätteglad & tacksam för allt jag fick.
 
Höjdpunkten var att öppna ett stort paket som Anni & Nils hade skickat till oss från Tyskland. Anni hade lagt en massa tid på att beskriva presenterna och det var så fint! Det var fina, tyska ölflaskor, massvis med godis och delikatesser både åt människor och hundar. Dessutom hade de framkallat fotografier från sommaren, då de bodde en tid på vår villa. Ååh jag är ännu så glad över att de fick uppleva de finaste sommardagarna Finland hade att erbjuda.
 
 
Så himla fin juldagsmorgon.
 
 
Gick ut på promenad med hundarna i tur och ordning, det blir en hel del trassel om man försöker sig på att rasta båda samtidigt. Världen var så fin och vit, så stor skillnad mot föregående dag.
 
 
Hugo!
 
 
Elvis vägrade sitta eller stå stilla :) Den tjugofemte anlände Tobias också till Vasa. Ollis bjöd på Juldag med Jae och det var skojigt! Gemenskapen och kärleken på Ollis är priceless. Jag som var orolig för att orka vara vaken till halv fyra, åkte hemåt först klockan fem. Fina, fina värld och fina, fina människor.
 
 
Resten av de lediga dagarna spenderades chillande och ätande. Bingade igenom Viaplays originalserie Wisting tillsammans med mamma & pappa, tycker om skandinaviska kriminaldraman och denna platsade alldeles perfekt i den kategorin.
 
På fredagen var jag ledig från jobbet, så hade ingen brådska hemåt. Jag & Tobias besökte härliga Isabelle, Filiph & Colin där vi blev bjudna på kaffe och karkki. Fick Magokoro-cravings så jag hämtade lite sushi innan vi begav oss söderut igen.
 
Fin jul med nära & kära ❤