Janina Kronlund


Restaurant Inari.
 
 
Vi hoppar tillbaka i tiden några veckor, till den första lördagen då restriktioner rekommenderats, t.ex. att man skulle avboka alla folksamlingar med över 500 deltagare. Gatorna tömdes rätt fort på folk. Tobias hade fått ett restaurangbesök i födelsedagspresent av mig, så vi hoppade i bilen och körde till Helsingfors. Jag hade bokat bord till restaurangen Inari i Helsingfors och som sällskap fick vi Ludde och Neea.
 
 
Restaurant Inari har en levande meny, så det är lite knepigt att berätta vad vi åt, kommer inte ens ihåg hälften av allt som maträtterna bestod av. Ska ändå försöka komma ihåg det mest väsentliga.
 
 
Den godaste rätten av alla var denna soppa med minipumpor. Själva soppan påminde till utseendet om Fairy (haha) och såg ut som något man framkallat i ett labb.
 
 
Denna rätt röstades till kvällens förlorare :D Stora fiskrom på en bädd av gelatinliknande vit pudding. Ingenting som vi var vana vid, så den passade tyvärr inte alls våra smaklökar.
 
 
Rödbeta som tillagats på alldeles för hög värme i ugnen, alldeles sjuttons god.
 
 
Hjort och körsbärstomat! Jag älskade denna rätt, skulle kunna äta den här och nu.
 
 
Ytterst spännande, detta var svampmousse!
 
 
Fried cauliflower med dip! Sinnessjuk matupplevelse.
 
 
Helt okej äggplanta med sjögräs :D
 
 
Smakexplosion utan dess like! En asiatisk rätt som kändes som en tortilla. Vi fick små plättar att fylla med anka, en söt sås/stark sås, citrusfrukt och mynta (?), kål och chili. Jättekonstig eftersmak men definitivt något jag skulle äta igen.
 
 
Efterrätten var gudomlig, det var en asiatisk version av kanelbulle & glass.
 
 
Tack för en fin kväll! ❤
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress