JANINA KRONLUND


Tankar, Jakobstad och Fäboda.
 
det var en överdrivet lycklig tjej som bilade iväg mot kokkola på lördagseftermiddagen (så glad att jag har emma, vem skulle annars vara med på alla små spontanäventyr ♥). vi var iväg lite för sent, eftersom vi båda upplevde lite svårigheter med att komma oss ur sängen på morgonen. finns ju ingenting bättre än att sova länge.
 
hursomhelst, vi tankade tanken full och shoppade loss på lidl, innan vi begav oss iväg. halvvägs började vi tvivla på om vi skulle hinna fram i tid, så vi köpte inga biljetter till båten som skulle gå från kokkola till tankar. vi hade ungefär nio minuter till avfärd när vi anlände. jag packade snabbt om väskorna medan emma sprang till biljettluckan - och vet ni vad, vi hann. gaaah varför hinner jag alltid även om jag är ute i sista sekunden? man lär ju sig aldrig att vara ute i tid om man alltid är sen men ändå lyckas :D
 
 
vi gick runt på ön den stunden vi var där, köpte limsa och kalasade på den mat vi hade tagit med oss. underbar dag. på båten tillbaka satt vi och frös, försökte till och med gömma oss under emmas handduk. sedan slog snilleblixten ner - alla andra som frös hade gått under däck för att sätta sig i den varma och sköna kafeterian :D vi kände oss så otroligt dumma, men smög ner dit vi också.
 
 
inte helt otippat så körde vi via jeppis på vägen hem. friends & brgrs bjöd på en alldeles gudomlig halloumihamburgare. extra plus med att vi vek in på hamburgarstället var att vi råkade stöta på våra klasskompisar från yrkeshögskolan, anastasia & vadim! jättekul att catcha upp på några minuter, det var så galet otippat att vi skulle råka på dem just där.
 

 
pörkenäs och storsand har jag varit till, men varken jag eller emma hade någonsin besökt fäboda så det ville vi göra. mätta & belåtna styrde vi nosen mot fäboda, satt oss ner på en klippa och bara njöt av livet. ett par hade med sin hund och skulle och simma, så vi erbjöd oss att hålla i den så att de fick simma i fred :D så att en sådan, alldeles, alldeles perfekt lördag.
 
vi hade planerat att antingen dra till lillby för att se freddy kalas, eller att se på veijin på bocks, men efter en dag utomhus var vi helt slut och ville bara sova. skjutsade hem emma och somnade lite efter elva. good life tankar: alltså hörni, tänk vad österbotten är fint! jag måste verkligen roadtrippa mera i hemtrakterna, för det är så sjuttons härligt här.
 
har du något tips på ett smultronställe i finland som man verkligen borde se, eller någon dagsutflykt som man bara borde göra? tipsa mig!
TIDSTJUVEN

Åh, nu blev jag extremt sugen på att besöka Tankar i sommar jag också. Har aldrig varit dit :D

Svar: rekommenderas! :D det var hur mysigt som helst, tror att du skulle gilla det :)
JANINA KRONLUND

Danielas Dagbok

Men huuuur härligt inlägg

Svar: tack dani! <3
JANINA KRONLUND

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress