JANINA KRONLUND


The Metropolitan Museum of Art
under våra dagar i new york hann vi med ett besök till the metropolitan museum of art, eller museet vid gossip girl trapporna, eller ett av världens största museer, eller the met. där fick vi beskåda femtusen år av konst från olika kulturer och tidsepoker. det som gör the met på femte avenyn lite mer spännande är att det rekommenderas att man ska betala inträde på 25 dollar, men man får betala precis vad man vill. om du så ger dem 25 cent så blir du insläppt! :)
 
det var lite svårt att gå på egen hand, hade varit mer praktiskt med en guidad rundtur. nu kunde vi bara relatera till det vi kände igen, saker i stil med antika hellenistiska skulpturer och sfinxer i sten. vet till exempel ingenting annat om asiatisk historia än några få detaljer om ming dynastin? när är det tänkt att jag ska hinna lära mig allt detta? vill ju veta. känner mig smått fascinerad av exempelvis drakar. varför får vi inte lära oss lite om allt i historiaundervisningen i grundskolan? känns som att den är för spetsfokuserad på andra händelser (som visserligen också är viktiga att veta) och att det skulle vara kul att veta större detaljer om fler händelser.
 
förresten, när vi gick igenom den egyptiska avdelningen upplevde jag flashbacks till den värsta utflykten jag någonsin gjort, luxor och konungarnas dal i egypten. nej huhhu, finns här för att förfriska minnet. kändes skönare att gå igenom ett luftkonditionerat, stort utrymme istället för att traska neråt i en mörk, varm grottgång.
 
TIDSTJUVEN

Häftigt! :D Men håller med dig om att man vet allt för lite om konsthistoria.

Svar: Eller hur! Man borde ta sig tiden och gå några kurser :)
JAE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress