JANINA KRONLUND


Can't shine as bright.
 
få platser kryllar av liv (läs: kryllar av turister) likt times square. samtidigt är det en absolut måste-se-och-upplevelsa-själv som man inte får missa om man besöker new york city. times square sträcker sig egentligen från 39:e till 52:a gatan, men om du befinner dig på broadway och 42:a gatan så vet du att du är i hjärtat av manhattan.
 
times square är ypperligast att se på kvällen eller natten när det är mörkt! sedan kan jag också rekommendera att besöka turistfällan på våren eller hösten. vintern kan vara snäppet för kall för att man ska trivas som fisken i vattnet (beror helt på väder, throwback till nyåret 2012 runt times hääär då det var hur amazing som helst), och sommarens värme (plus stadens kloaksystem och sophantering) bidrar till att man rynkar på näsan och vill förbi snabbt.
 
det som var alldeles perfekt i att besöka new york i början av oktober, är att effekterna från indiansommaren fortfarande hänger kvar i luften. jag menar, vi kunde gå barbent och utan jacka utan att frysa. hade egentligen gärna väntat ytterligare några veckor, för att få se central park blomma ut i höstens härliga färger! det fenomenet var vi lite väl tidiga för, eftersom vi räknade till typ tre färggranna träd bland alla gröna. kanske nästa gång :)
 
 
egentligen var vi ute på äventyr i natten eftersom vi ville besöka min favoritbar, sky room. när vi hade tagit oss dit hittade vi en lapp på dörren, där det stod att de hade stängt och skulle öppna följande dag klockan fem på eftermiddagen. passligt surt för oss, eftersom det var följande dag vi skulle lämna manhattan för att ta bussen HEM till new jersey. men vad kan man? istället för en drink så kalasade vi på en pizza, tog taxi tillbaka till hotellet där vi sedan somnade på två sekunder.
 
Danielas Dagbok

kommer aldrig glömma känslan man fick på times square, så mäktigt!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress