JANINA KRONLUND


Vi är redan vinnare.
jag gillar den positiva atmosfären som sveper omkring i den finlandssvenska bloggvärlden. nu vet vi vilka som är nominerade till bloggalan och jag vill ge en jättestor grattiskram till er alla, men också till alla er som drömmer om att någon gång eventuellt bli nominerade. ni som publicerar era tänkvärda texter, ni som publicerar era fantastiska fotografier, ni som bara vill ha en plattform att spara livets guldkorn på. ni är alla otroliga och ska ha tusen kramar för det!
 
själv känner jag hur jag delar med mig av mindre vardagsliv än jag gjorde förr och väljer ofta att inte hoppa in i aktuella debatter. samtidigt är jag förvånad över den mängd personer som fortfarande tittar in här (puss på er), även om bloggen innehållsmässigt sprudlade av mer liv förr. typ under gymnasiet. under mitt år i usa. kanske ett år efter det. jag känner inget behov av att konstant kolla hur många som klickat sig in här, och därför raderade jag min blogg från bloggtoppen för kanske två år sedan. varken orkar eller vill "tävla" mot någon annan. det finns ingen som säger att det är en tävling att ha sin blogg listad på bloggtoppen, men personligen kände jag väl någon slags prestationsångest som jag ville bli av med. även om jag inte längre bloggar varje dag så tycker jag det är mysigt att ha kvar alla dessa minnen. detta är ju min dagbok. och du får läsa den om du vill. välkommen.
 
hur som helst! den finlandssvenska bloggosfären exploderar av grattisönskningar från nyfikna, eventuella galabesökare och random bloggläsare, men också glädjetårar hos dem som blivit nominerade. uttryckte mig kanske lite småtaskigt när jag officiellt kommenterade att jag inte tänker nominera någon som tigger om det. men det är ju bara en åsikt jag hade, för att jag personligen känner att det inte ska vara någon tävling. bara en trevlig gemenskap. jag tror vi vinner på det.
 
så gå in på denna länk och rösta på de bloggar som du tycker förtjänar vinsten! jag har precis röstat på mina favoriter bland de nominerade (faktiskt utan att bry mig i om de fiskat röster eller inte :D). bloggalan är ett så sjuttons fint evenemang. det är så mycket mer än en prisutdelning, även om det kanske ligger i fokus. det är artistuppträdanden, modevisning, glädje, skratt, mingel och samhörighet. vi är en minioritet (de som vill gå på galan) inom en minioritet (bloggare) inom en minioritet (finlandssvenskar) och ska absolut ta detta tillfälle i akt att hänga med likasinnade - samtidigt som vi faktiskt ska gå och vänskapligt dunka folk i ryggen för att de har gjort någonting bra, någonting som vi gillar, någonting som vi inspireras av :) JAMEN ABSOLUT!
 
självfallet finns det alltid någon som inte gillar konceptet och någon som aldrig skulle vilja gå. men jag tycker det är onödigt att fokusera på det, för det finns ingen chans att alla alltid är nöjda. dessutom får alla ha sina egna åsikter i fred, för vad skulle världen vara om vi alla hade samma åsikt? exakt. jag tror att galan bli ett härligt evenemang i ett totalfestligt wasa stadshus och jag känner att JAG HAR VUNNIT. vunnit guld och vunnit första pris och vunnit livet. vi är alla vinnare. vi ses på galan, pusspuss
 
 galan förra året, tillsammans med toffe, emma, andré och ludvig :) bild: jennifer carp.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress