Janina Kronlund


Luxor


Vi åkte till Luxor för att se Konungarnas Dal, Karnaks tempel och Nilen. Resan arrangerades lokalt och allt gick riktigt bra. Vi åkte iväg med två "limousiner" dvs helt vanliga bilar. På landsbygden fick man se äkta afrikanskt liv så som man kanske föreställer sig - fattiga kyffen och människor som drar åkrar med hjälp av åsnor.

Inne i Konungarnas Dal var kameror förbjudna så de första fotona är utanför dalen. Det fanns ingen sjö/hav nära så det var HETT! Kändes som 50 grader..








Vi åkte förbi ett factory där de gjorde saker i sten. Vi fick rundvandring och allt, sen ville de att vi skulle köpa saker av dem. För dyrt, sa vi. Senare hittade vi samma sak för 250 som de försökt sälja för 1000. Lurendrejeri hej!



















Nilen nästa! Förväntade mig mer, såg ut som havet här hemma.







Jätteglad jag ser ut alltså. Jag kom åter en gång på att jag avskyr guidade turer. Det var VARMT, jag var trött, i behov av GOD mat och vår guide talade FÖR mycket och blandade tyska och engelska. Orkar inte höra på sånt. When sie came, sie brought unser things, enculsiv.. = they, they, our, inclusive

Haha, gud vad vi på rikigt ser arga ut, hahah! Emma var inte heller på hugget..




turisti 1


turisti 2









lizette

ÅÅH! De ser så härligt ut och ni alla e så bruna :D ni ser ut att ha haft de jättebra! :)

caroline

fyfan va häftigt vill också åka till egypten (eller rättar det förra, SKA åka till egypten heter det) och kolla in pyramiderna, är riktigt geek med den kulturen :D

rebecka

du tar så bra bilder! :)

J A N I N A



SVAR ÅT REBECKA!

taack :D vad snällt sagt :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress